Antonssons succé sätter fingret på frågan vad som egentligen är Magnus Haglunds värvningsstrategi?

Marcus Antonsson sänkte Varberg med ett sent mål i senaste matchen och har nu stått för hela 17 mål i årets allsvenska. Eller drygt 60 procent av Värnamos målskörd om man så vill. Att jämföra med de 6 mål han stod för under fjolårets säsong i Halmstads BK. 
 
Antonsson har ju själv, iksom Simon Lundevall i somras, uttryckt att han inte kom till sin rätt i HBK:s spelmodell där även anfallarna förväntas ta ett stort defensivt ansvar. Men nu får han istället göra det han gör bäst - att fokusera på offensiven. 
 
Antonssons utveckling i år kan också analyseras i termer av vad som egentligen har varit och är Magnus Haglunds värvningsstrategi? 
 
Som jag uppfattar det så baseras den mest på slumpen i form av de spelare som passerar Bakkiouis rehabklinik, återvändare och att förlänga med de spelare man redan jobbar med. Men inte särskilt mycket efter den fotboll Haglund vill spela. 
 
Det har funkat bra i superettan i år. Men här tror jag också att det finns en stor förbättringspotential om HBK på allvar ska kunna återetablera sig i Allsvenskan.  
Visa fler inlägg