Kurtulus 2.0

Efter en stark allsvensk vår blev Edvin Kurtulus igår uttagen i Janne Anderssons landslagstrupp. Och det efter bara 5 matcher från start som mittback hos allsvenska topplaget Hammarby. Förvisso som ersättare till skadade Victor Nilsson Lindelöf, men likväl en en imponerande utveckling för en spelare som ifjol inte lyckades ta plats i Halmstads Bollklubbs mittförsvar. 

Kurtulus potential skrev jag själv lite om för snart ett år sedan och det kändes prioriterat att Halmstad skulle få till en förlängning med honom. Så blev dock inte fallet. Om anledningen kan härledas till egoism från Edvin Kurtulus sida eller, som han själv tycker, att han inte fick chansen på sin rätta plats är sedan länge omtvistat.
 
Hammarby ville köpa loss Kurtulus redan förra sommaren men i och med att Halmstad kämpade för nytt allsvenskt kontrakt ville man inte släppa spelaren med bara ett halvår kvar på kontraktet. Kanske hade situationen varit annorlunda om inte mittförsvararen behövt täcka upp på högerbacken för Phil Ofosu-Ayeh som skadade sig redan i säsongens första allsvenska match? En sådan transfer hade så klart inte inneburit några större pengar i övergångssumma men en klausul om vidareförsäljning hade kunnat visa sig värdefull framöver för HBK. 
 
Men den "lojalitet" som Kurtulus inte visade Halmstad verkar han nu istället visa svenska landslaget när han motiverar sitt landslagsval med att "han är född, uppvuxen och fotbollsfostrad i Sverige". Eller om det helt enkelt handlar om att får man chansen att spela på en högre nivå i så väl klubb- som landslag, då tar man den?  
 
I alla avseenden är det sorgligt när en "egen" spelare lämnar utan att klubben får någon ersättning utöver det reglerade utbildningsbidraget. För det är just genom att få betalt för yngre spelare med utvecklingspotential en klubb som HBK kan bygga framgång på längre sikt. 
 
Läs även: Kurtulus
0 kommentarer
publicerat i Halmstads BK
Taggar: Edvin Kurtulus, HBK, Hammarby, Janne Andersson, Svenska Fans, Svenska Landslaget
Visa fler inlägg