HBK nobbade två saftiga bud på Malkolm Nilsson Säfqvist

HBK nobbade 2 "saftiga" bud från IFK Göteborg på Malkolm Nilsson Säfquist säger journalisten Josip Ladan i Studio Allsvenskan och menar att det sista budet var på över en miljon kronor. Vilket möjligen kan anses som saftigt med bara 1 år kvar på kontraktet. 
 
Men HBK nobbade som bekant och somliga kallat detta för kärlek. Själv vet jag inte riktigt vad jag ska kalla det utan funderar mer över strategin. I somras nobbade Halmstad även ett bud från Hammarby på Edvin Kurtulus på enligt uppgift en halv miljon kronor med motiveringen att han var viktig för att klubben skulle stanna kvar i Allsvenskan. Men HBK åkte ur ändå och en av klubbens största talanger, en av få som faktiskt har ett försäljningvärde, försvann gratis till Stockholm. 
 
Är då tanken densamma gällande Nilsson Säfqvist? Ja man kan fundera på om han verkligen är oersättlig i jakten på en allsvensk plats. Samt även på det faktum att han verkligen varit lojal mot Klubben och i flera år fick vänta på sin chans som förstemålvakt och då kanske hade varit värd att få chansen i en större klubb?
 
Och om HBK nu verkligen vill behålla Nilsson Säfqvist varför gör man inte som Kalmar (Oliver Berg) och Hammarby (Gustav Ludvigsson) nyligen gjort när andra lag jagat deras spelare - förlänger kontraktet och höjer spelarens lön?  
 
Eller har HBK:s målvakt fått löfte om att gå gratis efter säsongens slut? Något som återigen kan visa sig bli en mindre lyckad affär för Halmstads BK.
 
0 kommentarer publicerat i Halmstads BK
Taggar: HBK, Hammarby, IFK Göteborg, Kalmar FF, Malkolm Nilsson Säfqvist