Vintersilly 21/22: HBK kan andas ut!

Bloggen går igenom HBK:s truppbygge inför 2022. Vilka är klara in och ut? Vilka spelare kan lämna och vilka är på väg in? Och hur ser kontraktssituationen ut. 
 
9 februari
HBK kan nu andas ut! IFK Göteborg gjorde idag nämligen klart med den 29-årige målvakten Warner Hahn från holländska Go Ahead Eagles. Hahn har flera års erfarenhet från spel i toppdivisionen Eredivisie. Därmed är Blåvitts jakt på Halmstads Malkolm Nilsson Säfqvist definitivt över?
 
3 februari
Klubbar världen runt var intresserade av Marcus Antonssons tjänster skrev Hallandsposten för en tid sedan. Nu blev resan inte så lång, Antonsson har nämligen skrivit på för allsvenska nykomlingen IFK Värnamo skriver Fotbolldirekt.com 
 
30 januari
Nu skriver Sportbladet att Halmstads mittback är aktuell för flera allsvenska toppklubbar.
Insatserna under 2021 uppges ha väckt intresse för en värvning, samtidigt som HBK degraderades vilket gör en överkomlig ekonomisk lösning möjlig. Baffo själv säger sig ha fortsatt fokus på HBK (har man hört den förut?) 
 
28 januari
Försvararen Isac Larsson lånas ut till Ängelholms FF i Division 1 kommande säsong. Därefter går kontraktet med HBK ut. 
 
Som väntat ansluter ytterbacken Marcus Olsson till HBK vilket HP skriver om idag. Den skadedrabbade 33-åringen har nu skrivit på ett kontrakt för kommande säsong- 
 
26 januari
Fotbollscirkusen skriver nu att Göteborg ska ha lagt ett bud på Malkolm Nilsson Säfqvist och att spelaren själv ska vara intresserad av en flytt. GP som tidigare skrivit om IFK:s intresse har dock inget om detta. 
 
24 januari
Halmstads mittback Joseph Baffo verkar inte supertaggad på att följa med klubben ner i superettan igen:  
-Vi får se lite vad som händer. Fönstret är öppet ett tag till, säger han till FotbollDirekt. Jag har kontrakt och jag är inställd på att vara i Halmstad. Sen vet man aldrig vad som händer. Dyker det upp något intressant får Halmstad och jag ta ställning till det. Man får vara professionell och ta det dag för dag. Fönstret är öppet ett tag till säger Baffo på frågan om han kan tänka sig en fortsättning i S1. Även en återkomst i moderklubben Värnamo kan vara aktuell om frågan kommer. 
 
Samtidigt rapporterar GP att Göteborg testar ett par nya målvaktstalanger och fortsätter sin målvaktsjakt - så en övergång för Malkolm Nilsson Säfqvist känns allt mer avlägsen. 
 
13 januari
Mittbacken Gabriel Wallentin lånas återigen ut till Skövde AIK precis som ifjol. Skillnaden denna gång är att HBK nu spelar i samma serie som västgötarna. 
Amir-Al Ammari är på väg att säljas till IFK Göteborg (se separat artikel)
 
5 januari
Fotbolldirekt skriver nu åter om IFK Göteborgs intresse för HBK:s målvakt Malkolm Nilsson Säfqvist. Enligt FD ska IFK ha tagit kontakt med Halmstad för att diskutera en övergång för målvakten. MNS har 1 år kvar på sitt kontrakt med HBK. 
 
1 januari
Marcus Antonsson bekräftade under gårdagen på sitt Instagramkonto att det inte blir någon fortsättning i HBK. Naturligt då han troligen inte vill spela i Superettan, vilket iofs kanske hade varit en bra nivå för att åter få fart på målskyttet och hitta tllbaka till den spelare han en gång var i Kalmar FF, och HBK säkert inte är beredda att matcha hans lönekrav i S1. Bra också att Halmstad nu satsar på yngre förmågor som den egna produktern Alexander Johansson och i sammanhanget även Villiam Dahlström som trots allt är 6 år yngre än Antonsson. Boman och Karim uppfyller åldringskvoten i anfallet mer än väl
 
Klara in
Marcus Olsson, fri transfer
Villiam Dahlström, Degerfors 
Johan Gudmundsson: U19
Oscar Murro: U19
Taulant Parallangaj: U19
Melvin Sjöland: U19
Albin Ahlstrand: U19

Klara ut
Isac Larsson, Ängelholms FF (lån)
Amir Al-Ammari, IFK Göteborg
Gabriel Wallentin, Skövde AIK (lån)
Marcus Antonsson, IFK Värnamo
Dusan Djuric: avslutar karriären
Viktor Ljung: assisterande tränare U17
Edvin Kurtulus, Hammarby IF
 
Rykten in
-
Rykten ut
 
Malkolm Nilsson Säfqvist: målvakten stod för en överraskande bra första allvenska säsong och ska bland annat ha IFK Göteborgs ögon på sig.   
 
Joseph Baffo: en återkomst i Superettan var nog knappast vad Baffo tänkte sig när han skrev på för två nya år i Halmstad. Efter ett starkt år försvarsmässigt intresserar han flera allsvenska klubbar. Har 1 år kvar på kontraktet.

Kontraktsförlängningar
Andreas Johansson, 2022 
Mikael Boman, 2022
Alexander Johansson, 2024
Phil Ofosu-Ayeh, 2022
 
Utgående kontrakt
-

Truppen i nuläget

Målvakter
Malkolm Nilsson Säfqvist (2022)
Malte Påhlsson (2023)

Försvar
Marcus Olsson (2022)
Phil Ofosu-Ayeh (2022)
Andreas Bengtsson (2022)
Tomas Boakye (2022)
Andreas Johansson (2022)
Joseph Baffo (2022)
Alexander Berntsson (2022)
Taulant Parallangaj (-)

Mittfältare
Emil Tot Wikström (2023)
Samuel Kroon (2022)
Simon Lundevall (2022)
Erik Ahlstrand (2022)
Joel Allansson (2023)
Jonathan Svedberg (2022)
Kazper Karlsson (2024)
Pontus Carlsson (2024)
Johan Gudmundsson (2022-06-30)
Oscar Murro (2022-06-30)
Melvin Sjöland (2022-06-30)
Albin Ahlstrand (2024)

Anfallare
Villiam Dahlström (2024)
Alexander Johansson (2024)
Sadat Karim (2022)
Mikael Boman (2022)
 
Kommentar: om inga spelare lämnar förfogar Magnus Haglund i nuläget över en trupp som i princip känns färdig för den superetta som det nu tyvärr blir en återkomst till. Hela försvarslinjen visade att man håller bra till och med i Allsvenskan och på mittfältet är min känsla att snart 30-årige Joel Allansson (kontrakt 2 år till) blir kvar. På kanterna hade HBK 2020 två av seriens mest produktiva spelare i Tot Wikström och Kroon. För näst högsta serien håller anfallarna Boman och Karim bra och förhoppningsvis kan unge Alexander Johansson nu få sitt genombrott. Magnus Haglund satsar nu på en större bredd i truppen och har flyttat upp hela sju spelare totalt under året som gick. Anmärkningsvärt är ändå att sex av dem är mittfältsspelare och även att HBK har hela 15 utgående kontrakt nästa år. 
0 kommentarer publicerat i Halmstads BK
Taggar: 2022, HBK, IFK Göteborg, Joseph Baffo, Magnus Haglund, Malkolm Nilsson Säfqvist, Marcus Antonsson, Silly Season, Superettan, Warner Hahn