Ett steg närmare en ny fotbollsarena i Halmstad

HBK har vunnit en delseger i matchen om en ny fotbollsarena skriver Hallandsposten.
Moderaterna och Socialdemokraterna drev igenom att bostäder på Örjans vall ska läggas till i kommunens bostadsförsörjningsprogram fram till 2030.
 
Frågan om en ny arena på Sannarp i Halmstad fick ganska nyligen liv igen och för att denna ska kunna bli verklighet är exploatering av området där Örjans vall ligger idag tänkt som en viktig del av finansieringen. Problemet är den översvämningsrisk man bedömer finnas vid Nissans strand och som kan göra området mindre lämpligt för bostäder, något som HBK:s ordförande Pelle Nilsson kommenterar i HP: 
-Jag har full respekt för att det finns utmaningar kring att eventuellt bygga på Örjans vall. Men om vi ska vara kvar så kommer även vi att stå inför de problemen, vad jag kan förstå. De försvinner inte bara för att man har kvar en fotbollsstadion.
 
Vis av erfarenheten av hur saktfärdigt byråkratins kvarnar brukar mala i Halmstad tror nog undertecknad att det blir en lång väg att vandra innan en ny arena kan bli verklighet - ganska långt efter Pelle Nilssons vision om 2025 är tipset.