Utblick NV-Skåne: Ett Ängelholm med stark HBK-koppling tar ny sats i ettan!

Efter några år i tvåan är den f d superettanklubben Ängelholms FF tillbaka i Division 1. Och man är det med en hyfsat stark HBK-koppling. 
 
I laget finns sedan ett par år den rutinerade (numera 35 år gamle) anfallaren Johan Oremo som pangade in hela 23 mål ifjol när ÄFF tog steget upp från Division 2, så den gamle måltjuven Oremo kan ännu!
 
Ytterbacken Jacob Olsson tog aldrig plats i Halmstads BK men i fjol startade han 26 matcher för Ängelholm och kändes given i laget. I nuläget dras dock både Olsson och Oremo med småskavanker. 
 
Ny för i år är Isac Larsson, också från HBK. Den vänsterfotade försvararen, som både kan agera i mitten och på kanten, är utlånad till Ängelholm under sitt förmodligen sista kontraktsår i Halmstad. 
 
Tillbaka sedan några är är den legendariske tränaren Roar Hansen som verkligen känns "Ängelholms FF" ut i fingerspetsarna. För ca 10 år sedan var han "het" då han tog upp Östers IF till Allsvenskan men sedan föll för locktonerna från Helsingborgs IF där det aldrig riktigt lyfte.Istället tog karriären en vändning tillbaka till "mindre" lag som Åtvidaberg och Värnamo och sedan 2019 - Ängelholm. 
 
Just Värnamo kommer på besök till Ängelholms IP på söndag då den första rundan i cupen och en annan gammal Halmstadspelare - Marcus Antonsson väntar. 
 
Något säger mig att Ängelholm, som även fått tillbaka meriterade mittfältaren Christian Ljungberg, kan ha något intressant på gång i år i en Division 1 serie som även befolkas av andra gamla storheter som GAIS, Åtvidaberg och Falkenberg.  
 
0 kommentarer publicerat i Nationellt
Taggar: Christian Ljungberg, Halmstads BK, Isac Larsson, Jacob Olsson, Johan Oremo, Marcus Antonsson, Roar Hansen, Ängelholms FF