Sent på det igen, HBK!

Hallandspostens Fredrik Jonsson skrev nyligen om att HBK åter är på väg att tappa en spelare som Bosman. Denna gång rör det sig om mittfältaren Erik Ahlstrand som fyller 21 i höst. Ahlstrand har nu mindre än ett halvår kvar på kontraktet med Halmstad och att släppa ytterligare en spelare från akademin utan ersättning är enligt Jonsson "ett mardrömsscenario som HBK på alla vis vill undvika". 
 
Men om klubben nu absolut vill undvika detta borde man väl också kunna ha en bättre framförhållning? Tittar man på hur det faktiskt sett ut har Halmstad haft runt 15 utgående kontrakt i år och i princip genomförs inga kontraktsförlängningar innan man kommit in på sista kontraktsåret. Det enda undantaget (som bekräftar regeln?) jag på rak arm kan komma på under senare år är mittfältaren Joel Allansson. Och så klart managern Magnus Haglund som ifjol fick förlängt med 18 månader kvar på kontraktet.
 
Men det är framför allt de yngre, utvecklingsbara spelarna som är viktiga att ha under kontrakt, åtminstone på så sätt att det är dessa som man kan få pengar för i framtiden. Och trenden att även svenska klubbar börjat följa mönstret med att skriva långa kontrakt med yngre spelare är något som även HBK borde haka på och det oavsett serietillhörighet.
 
För i nuläget känns det som om klubben saknar en lånsiktig strategi.  
 
 
Visa fler inlägg