Hallandskollen vecka 37

I veckans Hallandskollen gratulerar vi för detta HBK-talangen Valmir Berisha till första målet på Malta!

Viva Berisha!

Statistiken visar: spelare, klubb, liga (antal matcher/mål/ass)

Danmark

Karl-Johan Johnsson, FC Köpenhamn, Superligaen (0/0 hållna nollor)
Fastnitad på bänken när FCK förlorade seriefinalen hemma mot Midtjylland.

Frankrike

Gabriel Gudmundsson, Lille OSC, Ligue 1 (5*/0/0)
Det blev ett nytt inhopp för "Gabbe" nu i 78:e minuten när Lille återigen föll,denna gång  borta mot Lens med 1-0. Mästarna har fått en tung start på säsongen och parkerar precis över det nedre kvalstrecket i tabellen.
*3 matcher för Groningen

Niclas Eliasson, Nimes, Ligue 2 (7/2/1)
Nimes spelade 3-3 hemma mot Amiens (med Jack Lahne i startelvan) vilket nog var en missräkning på förhand. Niclas Eliasson fick hoppa in i 79,e minuten.

Isak Pettersson, Toulouse, Ligue 2 (0 matcher)
Bänkad på nytt när serieledarna Toulouse besegrade Grenoble med 4-1 hemma.

Adama Fofana, Dijon, Ligue 2* (2/0/0)
Andra raka hemmasegern för Dijon när bottenkollegan Dunquerke betvingades med 2-0 och Dijon lyfte upp till säker mark i tabellen. Fofana fick 90 minuter som vänsterback och har fått en fin start i sin nya klubb.
*OK, Fofana är knappast hallänning men då han nyligen lämnat efter 3,5 år i Varberg vill bloggen ändå ha lite koll så han blir listans "bubblare".

Island

Johannes Vall, Valur Reykjavik, Pepsi Max delid (17/0/1)
Fick lite överraskande nöta bänknär Valur föll hemma med 1-4.

Italien

Erion Sadiku, Genoa CFC, Primavera 1/U19 (3/0/0)
Spelade hela matcen på innermittfältet när Genoas primaveralag bortaslog Sassuolo med 0-1. Genoa är nu fyra i tabellen.

John Björkengren, US Lecce, Serie B (4/0/0)
Fick hoppa in i 48:e minuten när Lecce stod för en sen vändning fram till 3-2 hemma mot Alessandria. Det var lagets första seger för i år och laget lyfter från den absoluta botten. .

Malta

Valmir Berisha, Sliema Wanderers, Premier League (2/1/0)
Första målet i nya klubben för Berisha! Men vad hjälpte det? Sliema tappade 2-1ledningen till förlust med 2-3 hemma mot Gudja.

Nederländerna

Jesper Karlsson, AZ Alkmaar, Eredivisie (4/0/0)
Utbytt i halvtid när Alkmaar föll borta mot Heracles med 3-2. Fjolårets trea i Eredivisie ligger nu näst sist med bara en seger.

Rami Hajal, SC Herenveen, Eredivisie (2/0/0)
Nytt inhopp,nu som central mittfältare när Herenveen slog Fortuna Sittard med 1-0 hemma och närmar sig toppskiktet.

Norge

Rasmus Wiedesheim-Paul, Rosenborg BK, Eliteserien (12/3/1)
Fick hoppa in med kvarten kvar då RBK bortavann mot Sarpsborg 08.

Joakim Wrele, IL Hödd, Division 2 (16/1/0)
Det blev 90 minuter i mittförsvaret för kapten Wrele när Hödd krossade Floya med 6-2 på bortaplan och gick upp på en andra plats i norska tredjeligan.

Ryssland

Sead Haksabanovic, Rubin Kazan, Russian Premier League (8/1/1)
 90 minuter för Haksabanovic påcentralt mittfält när Kazan föll hemma mot Zenit St Petersburg med 1-3.

Tyskland

Eric Smith, St Pauli, 2. Bundesliga (4/0/0)
Smith hade ivarje fall fått flytta in från läktaren till bänkvärmen när St Pauli hemmaslog Ingolstadt med 4-1.

Gustaf Nilsson, SV Wehen Wiesbaden, 3. Bundesliga (8/4/2)
Spelade hela matchen för Wehen i förlustmatchen (0-1) hemma mot Dortmund II (Borussias reservlag)